Maritiem trainingscentrum stap dichter bij

URK • Do 25 maart 2021 | 21:46 • Donderdag 25 maart 2021 | 21:46

ROC Friese Poort begint eind dit jaar op Urk met de bouw van een nieuw trainingscentrum veiligheid voor de maritieme sector. De school en de gemeente hebben donderdag een overeenkomst getekend voor de aankoop van de grond aan de Domineesweg. Het centrum moet halverwege volgend jaar gereed zijn.

ROC Friese Poort biedt in het centrum straks veiligheidstrainingen aan voor varende beroepen, maar ook voor werknemers in de offshore industrie. In het gebouw van zevenhonderd vierkante meter komen leslokalen en een waterbassin, plus een voorziening om brandbestrijding te oefenen.

De school breidt hiermee haar aanbod van maritieme opleidingen uit naar een totaalpakket, aldus Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur. ''Met deze nieuwe campus kunnen wij het opleidingsaanbod verbreden naar een totaalpakket van maritieme kennis en innovatie dat aansluit bij de behoefte van het maritieme bedrijfsleven op Urk."

Het nieuwe centrum maakt deel uit van de plannen voor de Regio Deal Noordelijk Flevoland, die de economie van Urk en Noordoostpolder moeten versterken. Hiermee is in totaal dertig miljoen euro gemoeid. In juni vorig jaar maakten ROC Friese Poort en Berechja Collega bekend dat zij uit de Regio Deal samen anderhalf miljoen euro subsidie krijgen voor de maritieme campus op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel