Voorlopig nog geen corona-troostbomen

DRONTEN • Vr 26 maart 2021 | 10:25 • Vrijdag 26 maart 2021 | 10:25

Vrijwel iedere fractie in de gemeenteraad van Dronten noemde donderdagavond het idee van corona-troostbomen van de ChristenUnie 'sympathiek'. "Een mooi gebaar", zo klonk het meermalen. Toch ziet de overgrote meerderheid van de raad het niet zitten. Het komt wat hen betreft te vroeg en ze denken dat het initiatief eigenlijk vanuit de samenleving moet komen.

Ingrid Paalman van de ChristenUnie diende een motie in voor de troostbomen. In elke dorpskern zou een boom met een bankje moeten komen waar mensen die een geliefde verloren hebben tijdens de coronapandemie kunnen herdenken. Volgens haar is er behoefte aan een plek waar we even stil kunnen staan bij alle verdriet dat mensen is overkomen. 'We vinden dat we plekken moeten maken waar mensen stil kunnen staan bij gebeurtenissen die inhakken op de maatschappij.'

Voorlopig komt die plek er niet. De VVD denkt dat het beter is te wachten tot de pandemie achter de rug is. De PvdA vindt het beter aan de gemeenschap te vragen hoe ze zo'n eventuele herdenkingsplek voor zich zien. In het plan van de ChristenUnie is het al helemaal ingevuld.

Ingrid Paalman kwam door al deze opmerkingen tot de conclusie dat haar motie te vroeg kwam en trok hem weer in. Voor nu, want: "We houden 'm warm, dus hij komt terug!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel