Explosief in Amsterdam-Zuidoost meegenomen in Almeers onderzoek

ALMERE • Vr 26 maart 2021 | 16:38 • Vrijdag 26 maart 2021 | 16:38

In het onderzoek naar het explosief dat zondagmorgen bij een woning in Almere werd gevonden, wordt door de politie nu ook de vondst van een handgranaat bij een winkel in Amsterdam-Zuidoost betrokken. De politie Midden-Nederland heeft deze zaak overgenomen van de politie in Amsterdam.

Volgens een woordvoerder wordt gekeken of er een verband is tussen de beide zaken en is het daarbij handig om de onderzoeken door dezelfde eenheid te laten uitvoeren.

Het explosief in Almere werd zondagochtend gevonden bij een woning aan de Fokkeboom in de wijk Noorderplassen West. De handgranaat aan het Bijlmerplein in Amsterdam werd maandagochtend vroeg door agenten ontdekt. Volgens De Telegraaf woont de eigenaresse van de Amsterdamse winkel aan de Fokkeboom in Almere. De politie kan dit niet bevestigen.

De gemeente Almere heeft vanwege de zaak besloten om tijdelijk camera's te plaatsen aan de Fokkeboom. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft donderdag de winkel waar de handgranaat was geplaatst voor onbepaalde tijd gesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel