UWV ziet nog goede kans op werk in zorg

FLEVOLAND • Zo 28 maart 2021 | 10:00 • Zondag 28 maart 2021 | 10:00

Voor Flevolanders die door de coronacrisis hun baan kwijtraken, zijn er nog volop kansen op werk in de zorgsector. Het UWV wil de overstap naar die sector bevorderen, zegt rayonmanager Diana Speerstra van het UWV in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is het aantal WW-uitkeringen in Flevoland met 23 procent toegenomen. In verschillende zorgberoepen bestaan in Flevoland nog steeds personeelstekorten. "We waren altijd een jonge provincie", zegt Speerstra, "maar ook hier worden inwoners ouder en die hebben dan meer zorg nodig".

Omdat het gaat om gediplomeerd personeel, bekijkt het UWV of het kan ondersteunen bij het opleiden van mensen. "Werkgevers zullen ook moeten investeren in het omscholen van personeel," vindt Speerstra. "Als je in een andere sector werkzaam bent geweest, kun je niet meteen binnen een paar maanden op hoog niveau gekwalificeerd worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel