Klachten over tijdelijke afwezigheid lift op station Lelystad

LELYSTAD • Ma 29 maart 2021 | 11:20 • Maandag 29 maart 2021 | 11:20

Op station Lelystad wordt de lift bij perron 3 en 4 vervangen en deze is daarom tot 15 mei buiten gebruik. Dat is onhandig voor passagiers met een beperking. Zij kunnen daardoor niet op het perron komen of, wanneer ze uit de trein stappen, het station verlaten. Dit treft met name reizigers die uit de richting van Almere komen.

Vanuit de NS krijgen ze het advies om door te reizen naar station Zwolle, Dronten, of Almere Oostvaarders en via de NS-klantenservice een taxi te bestellen.

Dat de lift buiten gebruik is staat niet aangegeven op de website van de NS of in de app. Reizigster Sandra Meems kon met een rollator pas het perron af, toen ze werd geholpen door een andere reiziger. Ze deed haar beklag bij NS Online. "Ik wil graag dat dit in de app wordt aangegeven, zodat je er met het reizen rekening mee kunt houden."

Daar kreeg ze de belofte dat de informatie op de website aangepast gaat worden, maar later liet een andere medewerker van de klantenservice dat kapotte liften bewust niet op de website aangegeven worden. De NS kon op moment van publicatie nog geen inhoudelijke reactie geven aan Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel