Satirische site verwijdert artikel over Urk na bedreigingen

URK • Di 30 maart 2021 | 13:47 • Dinsdag 30 maart 2021 | 13:47

De satirische website Nieuwspaal heeft een als grap bedoeld artikel naar aanleiding van de agressie tegen een journalist zondag op Urk verwijderd na ernstige bedreigingen.

Het artikel met de kop 'Jezus dreigt Pasen te boycotten vanwege gewelddadige christenen Urk' leidde volgens Nieuwspaal-uitgever Antoine Holl tot een reeks scheldkanonnades en bedreigingen via de telefoon en WhatsApp. Het is duidelijk dat de bedreigingen afkomstig zijn van Urkers, zegt hij.

"We zien persvrijheid en vrijheid van meningsuiting als belangrijke waarden in ons land, maar de veiligheid van onze redactie staat voorop", aldus Holl. "Kennelijk is een overduidelijk komisch bedoeld artikel al voldoende om de Urkers in woede te laten ontsteken." Hij overweegt nog of hij aangifte gaat doen bij de politie. "Het zal niet moeilijk zijn om de bedreigers te achterhalen, want ik heb hun telefoonnummers."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel