Tbs voor verkrachting van meisje (13)

ALMERE • Di 30 maart 2021 | 22:34 • Dinsdag 30 maart 2021 | 22:34

Voor het verkrachten van een 13-jarig meisje, is een 21-jarige man uit Almere veroordeeld tot achttien maanden cel en tbs met voorwaarden. De Almeerder zou zich op 29 juni aan het meisje hebben vergrepen.

Van het illegaal filmen van seks met een ander meisje, werd de man vrijgesproken. Hij heeft haar volgens de rechters wel afgeperst met de seksfilmpjes die ze samen maakten. De Almeerder bedreigde ook nog een medewerker van de reclassering. Dat gebeurde in januari, via WhatsApp.

De jongen bekende twee weken terug de afpersing en de bedreiging. Het seksfilmpje op de wc in de bibliotheek in Almere was volgens hem gemaakt met toestemming van het slachtoffer. Dat hij het daarna doorstuurde naar een vriend, die het op Telegram zette, heeft hij naar eigen zeggen wel spijt van. En dat hij haar vervolgens betaalverzoeken stuurde met de opmerking dat hij bij niet betalen 'alles online zou zetten', vindt hij ook niet zo handig, zei hij twee weken terug in de Lelystadse rechtbank.

Boze bui
De bedreiging van de reclasseringswerker was in een boze bui, legde hij de rechters uit. Maar de verkrachting van het 13-jarige meisje heeft hij altijd ontkend. Hij vond haar via Instagram waar ze live ging en al dansend te zien zou zijn geweest. Ze spraken met elkaar af bij zijn huis. En toen is er wel wat seksueel contact geweest, maar van verkrachting was volgens de Almeerder geen sprake. Hij wist bovendien niet dat ze zo jong was, benadrukte hij.

Inwendig verwond
Het meisje vertelde de politie wat anders. Zij zegt dat ze door de man werd gedwongen tot seks en werd tegengehouden toen ze weg wilde gaan. Bloedend, overgevend en overstuur kwam ze thuis. Met haar moeder deed ze aangifte. Uit het lichamelijk onderzoek in het ziekenhuis werd duidelijk dat het meisje inwendig verwond was.

De rechtbank gelooft haar verhaal en veroordeelde de man dan ook. Wel achten de rechters hem verminderd toerekeningsvatbaar door onder meer allerlei psychische problemen. De officier van justitie eiste twee weken terug tbs met dwangverpleging tegen hem. Maar de rechtbank vindt dwangverpleging niet nodig, omdat de Almeerder eerder aangaf wel te willen meewerken aan hulp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel