Gevangenisstraf voor Almeerder die miljoenen witwaste

ALMERE • Wo 31 maart 2021 | 14:06 • Woensdag 31 maart 2021 | 14:06

Een 54-jarige man uit Almere is woensdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk. De Almeerder heeft vele miljoenen euro's witgewassen.

De Almeerder heeft volgens de rechtbank structureel grote bedragen in het economisch verkeer gebracht die uit misdaad afkomstig waren. Hij beschikte over miljoenen die hij in de jaren negentig in Duitsland heeft verdiend met beleggingsfraude. De man waste dit geld wit via verschillende trustkantoren en valse hypotheken.

Het Openbaar Ministerie had ook nog een boete van twee ton geëist. De rechtbank vond een boete niet nodig omdat vele bezittingen van de Almeerder verbeurd zijn verklaard. De echtgenote van de Almeerder werd vrijgesproken. Zij wist volgens de rechtbank niets van de criminele herkomst van het geld haar man. Het OM had 70 uur werkstraf tegen de vrouw geëist wegens medeplichtigheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel