Sneltest voor leerkrachten Aves om uitval te voorkomen

NOORDOOSTPOLDER • Wo 31 maart 2021 | 16:34 • Woensdag 31 maart 2021 | 16:34

Leerkrachten van de 34 basisscholen van Stichting Aves in Noordoostpolder, Vollenhove en Kampen die zich laten testen op het coronavirus, krijgen binnen 20 minuten de uitslag. Zo hoeven leerlingen minder vaak onnodig naar huis gestuurd te worden, zegt Aves.

Alle docenten hebben een unieke code gekregen. Na gebruik, krijgen docenten automatisch een nieuwe code mee naar huis. Docenten zijn niet verplicht om een bezoek aan de teststraat aan de schoolleiding te melden. "Daarmee houden we het zo laagdrempelig mogelijk", zegt Jos Timmermans van Aves. Mocht de uitslag van de coronatest wel positief zijn, dan wordt de GGD ingeschakeld om het bron- en contactonderzoek te starten.

Het gaat om een gratis sneltest bij de commerciële teststraat in Bant. De Rijksoverheid stelt hiervoor geld beschikbaar.

Het voordeel aan de sneltest is dat docenten sneller de uitslag krijgen dan bij de GGD. Als er vroeg in de ochtend negatief getest wordt, dan kan de juf of meester diezelfde dag gewoon voor de klas staan. De sneltest is alleen voor de docenten. "Wij gaan niet over de leerlingen, dat ligt aan de ouders", aldus Timmermans.

Overigens zegt Aves dat het sporadisch gebeurt dat klassen naar huis gestuurd moeten worden, vanwege een coronabesmetting in de klas.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel