Actie tegen hondenpoep leidt tot 'geslaagde' 1-aprilgrap

SWIFTERBANT • Do 1 april 2021 | 13:05 • Donderdag 1 april 2021 | 13:05

Ergernis over het hondenbeleid van de gemeente Dronten heeft ervoor gezorgd dat de Vereniging Dorpsbelangen Swifterbant het dorp de afgelopen week voor de gek hield met een fictief onderzoek. Hondenbezitters werd gevraagd hun hondenpoep in te leveren in een container, onderzoekers zouden vervolgens proberen energie uit de uitwerpselen op te wekken. Meerdere bewoners trapten er in. "De bak is redelijk goed gevuld. Mensen zijn er echt op ingegaan."

De actie is een protest tegen het nieuwe hondenbeleid van de gemeente Dronten, zo vertelt Sandra Nobel van Dorpsbelangen Vereniging Swifterbant. "Wij willen het onderwerp op een andere manier belichten. Aangeven dat sanctioneren of aan de bewoner zelf over laten, zonder dat zij daar zelf iets positiefs uit halen, niet werkt."

"Kijk naar het statiegeld op kleine petflesjes verhaal. Als een inwoner zelf geen meerwaarde ziet, gooit (gelukkig maar een deel) van de inwoners het van zich af. Sancties en boa's hebben geen enkele zin. Maar zoek naar een manier waarop inwoners er wel iets in zien en het werkt wel", aldus Nobel. Hondenbezitters die deelnamen aan het 'wetenschappelijke onderzoek' zouden ook een beloning krijgen: 50 cent voor elke 250 gram aan hondenpoep.

Afvoeren
Volgende week wordt het onderwerp besproken in een commissievergadering van de gemeente Dronten. De dorpsbelangenvereniging gaat een inspreek tekst sturen. De verzamelde hondenpoep wordt afgevoerd.

Dit artikel is geschreven door Maarten Groeneweg. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Zeewolde en Dronten voor Omroep Flevoland. Voor tips: maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel