Tulpen tijdens start Tulpenroute nog niet in bloei

FLEVOLAND • Do 1 april 2021 | 15:47 • Donderdag 1 april 2021 | 15:47

De Tulpenroute start dit jaar op 10 april, maar het duurt waarschijnlijk nog twee weken langer voor de tulpenvelden bontgekleurd zijn. De groei blijft volgens de organisatie iets achter vanwege de strenge vorst.

De kans is dus aanwezig dat de tulpenvelden nog groen zijn als de Tulpenroute Flevoland begint. ''Er is nog geen bloei, maar met veertien dagen écht warm weer halen de tulpen meteen weer tien dagen in'', zegt tulpenteler Wim Klink uit Zeewolde.

De Tulpenroute wordt dit jaar een autoroute, waarbij langs de bloeiende tulpenvelden kan worden gereden. Met je smartphone kun je de route volgen. De izi.TRAVEL-app geeft je onderweg interessante informatie over de omgeving. Onderweg zijn er locaties, waar je even de benen kunt strekken en bijvoorbeeld bij diverse ondernemers een kijkje in de keuken kan nemen.

Er zijn dit jaar drie verschillende routes; door de gemeenten Dronten, Zeewolde en Lelystad. Elke route heeft meerdere startpunten, om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk samenkomen. Vooraf moet er wel een ticket gekocht worden en moeten er een dag en tijdstip worden gereserveerd. Deze editie is van 10 april tot en met 2 mei en staat in het teken van 'Vrede'. Meedoen kost 5 euro.

Het Tulpenfestival in Noordoostpolder is dit jaar van 16 april tot en met 9 mei.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel