Eigenaresse huis wil vijf arbeidsmigranten blijven huisvesten

MARKNESSE • Do 1 april 2021 | 20:38 • Donderdag 1 april 2021 | 20:38

Een eigenaresse van een woning in Marknesse voelt zich bedrogen door de gemeente Noordoostpolder. Dat bleek donderdag bij de bestuursrechter in Utrecht. Daar diende de zaak die de vrouw tegen de gemeente had aangespannen.

De vrouw kreeg drie jaar geleden toestemming om vijf arbeidsmigranten te huisvesten in de woning aan de Westerkimme. Zij woont zelf ook in het huis. De gemeente veranderde daarna de regels. Er mogen nu nog maar drie arbeidsmigranten wonen. Er moeten er dus twee vertrekken.

De vrouw is het daar niet mee eens. Zij wees er bij de rechter op dat er nooit problemen zijn. Zij eiste dat haar oude vergunning in stand blijft. Zij vindt dat ze erop mocht vertrouwen dat de gemeente een toezegging zou nakomen.

Maar de gemeente mag haar beleid veranderen, ook als de vrouw daardoor haar vergunning verliest. Met inwoners van de oude kernen is overleg geweest over dit beleid en er zijn klachten uit de buurt, stelt de gemeente.

Twee buurmannen hebben zich als belanghebbende gevoegd in de rechtszaak. Zij vertelden dat hun buurt veranderd is door de komst van de arbeidsmigranten. De buren vrezen voor de prijs van hun eigen huizen. Ze willen het liefst dat er helemaal geen arbeidsmigranten in hun buurt wonen, maar de rechter gaf aan dat alleen het aantal bewoners kan veranderen.

De rechter beslist op 13 mei over de vergunning van de verhuurster.

In een eerdere versie van dit artikel werd gesproken over zes, respectievelijk vier arbeidsmigranten die in de woning mochten worden gehuisvest. Dit was onjuist; het gaat om vijf, respectievelijk drie arbeidsmigranten plus de bewoonster zelf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel