Militair veroordeeld tot één jaar cel voor verkrachten collega

ALMERE • Vr 2 april 2021 | 15:55 • Vrijdag 2 april 2021 | 15:55

Een 24-jarige man uit Almere is door de militaire rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. De man maakte zich in 2019 schuldig aan verkrachting van een vrouwelijke collega, toen hij in dienst was van de landmacht.

Tijdens een teambuildingsuitje in Huis ter Heide sloop de man de kamer binnen van de vrouw, die daar met een andere militair lag te slapen. De Almeerder betastte de vrouw en drong met zijn vingers bij haar binnen. De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij op deze manier misbruik heeft gemaakt van de vrouw, op haar eigen kamer, waar ze zich veilig moet kunnen voelen. Ook verwijt de rechtbank hem dat hij hiermee het aanzien van de krijgsmacht heeft beschadigd.

De man ontkent dat hij zijn vrouwelijke collega heeft verkracht, maar de rechtbank vindt dat er genoeg bewijs is. Naast de straf moet de man ruim 2.700 euro smartengeld aan het slachtoffer betalen en moet hij zich onder toezicht stellen van de reclassering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel