Wilde achtervolging door oude dorp eindigt in crash

URK • Za 3 april 2021 | 10:15 • Zaterdag 3 april 2021 | 10:15

Een automobilist is vrijdagavond laat gecrasht met zijn auto na een wilde achtervolging door de politie op Urk.

Rond 23:15 uur wilden agenten de automobilist op het haventerrein controleren, vertelt een woordvoerder van de politie. Gezien de jonge leeftijd van de chauffeur hadden de agenten het vermoeden dat hij geen rijbewijs had. Hij kreeg een stopteken, negeerde het en ging er met hoge snelheid vandoor.

Op de Lange Dam ter hoogte van de Grote Fok reed de automobilist over een vluchtheuvel, ramde een paal en verloor vervolgens de macht over het stuur. De auto raakte in een slip, sloeg over de kop en raakte vervolgens twee geparkeerde auto's.

Eén van de aangereden auto's raakte zwaar beschadigd. De andere had slechts lichte schade. De gecrashte auto is total loss. Op de plek van het ongeluk lagen veel flesjes bier op de grond.

De chauffeur raakte volgens de politie niet gewond. Hij stapte uit en ging er rennend vandoor. De politiewoordvoerder benadrukt dat hij nog niet is aangehouden. Agenten doen verder onderzoek. Een bergingsbedrijf heeft de wrakken weggehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel