Uitstel aanleg nieuwe kruispunten Nijkerkerweg

ZEEWOLDE • Zo 4 april 2021 | 10:49 • Zondag 4 april 2021 | 10:49

De ombouw van het kruispunt van de Nijkerkerweg (N301) met de Spiekweg in Zeewolde wordt uitgesteld. De provincie wilde de bestaande rotonde ombouwen naar een kruispunt met verkeerslichten.

Reden voor het uitstel is dat de provincie Gelderland voorlopig niks gaat verbeteren aan de Gelderse kant van de Nijkerkerbrug. Het is volgens de provincie Flevoland alleen maar zinvol als de kruispunten aan beide kanten van Nijkerkersluis tegelijkertijd worden aangepakt.

De provincie Gelderland gaat niet aan de slag omdat de ombouw van het kruispunt meer kost dan begroot en de aanpassingen van de kruising complexer zijn dan eerder aangenomen. Daarnaast zijn er de komende jaren wijzigingen te verwachten aan de A28 en heeft dit mogelijk effecten op de N301. Daar wil Gelderland eerst meer duidelijkheid over. De provincie Flevoland blijft het traject wel in de gaten houden. Wordt het te druk, dan wordt het kruispunt wel aangepakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel