Dronterweg tot einde maand dicht, lange omleiding

FLEVOLAND • Ma 5 april 2021 | 11:10 • Maandag 5 april 2021 | 11:10

Automobilisten die gebruik maken van de Dronterweg tussen Lelystad en Dronten moeten vanaf dinsdag rekening houden met een lange omleiding. Tot 30 april gaat de weg vanaf de Larserringweg tot aan de Lisdoddeweg dicht. De provincie laat tijdens die periode een nieuwe rotonde aanleggen. Ook wordt er een nieuwe laag asfalt aangebracht.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer op de Dronterweg richting Dronten omgeleid via de Larserringweg en de Rietweg. Het verkeer richting Lelystad wordt omgeleid via de Lisdoddeweg, Biddingweg, Overijsselseweg, Binnenhavenweg en Oostranddreef.

De provincie heeft deze lange omleiding ingesteld om het verkeer over de provinciale wegen te laten rijden en niet de gemeentelijke. Volgens projectleider Edwin de Boer is dat veiliger. "De gemeentelijke wegen zijn vaak te smal, vooral in het buitengebied. En de verkeersveiligheid komt dan in het geding, omdat er ook veel trekkers en fietsers rijden. En dan al het autoverkeer erbij, dat is gewoon te onveilig."

Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde komen de bushaltes aan de Runderweg te vervallen. Vervoersbedrijf Connexxion rijdt met kleine bussen via de Wisentweg tussen Dronten en Lelystad.

De afgelopen weken zijn er al voorbereidende werkzaamheden geweest. Het verkeer tussen Lelystad en Dronten kon toen nog wel gebruik maken van de Dronterweg. Bij de rotonde was een tijdelijke weg aangelegd.

Als alles goed gaat, gaat de Dronterweg vanaf 1 mei weer open voor het verkeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel