Achtjarige krijgt geroofde skelter terug

ALMERE • Ma 5 april 2021 | 15:34 • Maandag 5 april 2021 | 15:34

De achtjarige Almeerse jongen die zaterdag werd beroofd van zijn skelter heeft zijn speelgoed teruggekregen. Dat laat de politie Almere Stad-Haven weten. De skelter werd zaterdagmiddag bij een speeltuintje aan de Oostgriend van het spelende kind afgepakt door jongeren.

Volgens de politie is een oproep om naar de skelter uit te kijken massaal verspreid en gedeeld. Uiteindelijk werd de politie door bewonersvereniging De Grienden–De Meenten geattendeerd op een mogelijke vinder van de geroofde skelter.

Nadat duidelijk was geworden dat het inderdaad om de afgepakte skelter ging, heeft de politie hem in een politiebus geladen en hem vanmorgen weer bij de achtjarige jongen afgeleverd. Volgens de politie waren de ouders blij en stond de eigenaar te juichen en dansen in zijn pyjama.

Nog een andere skelter gevonden
Tijdens de zoektocht naar de skelter van de 8-jarige jongen heeft de politie onder de Meentenbrug nog een andere skelter gevonden. Een melder had kort daarvoor gezien hoe twee mensen er een in het water gooiden. Volgens de politie was al snel duidelijk dat het niet om het gestolen exemplaar ging, maar moet er dus nog een kind zijn dat zijn skelter erg mist. Op de Facebook-pagina van de politie staan foto's van de gevonden vierwieler.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel