Autopuzzelrit op Buitendag, 'lijkt wel witte Pasen'

NOORDOOSTPOLDER • Ma 5 april 2021 | 17:10 • Maandag 5 april 2021 | 17:10

Geen traditionele Buitendag dit jaar op tweede paasdag, maar een autopuzzelrit. Staatsbosbeheer en de Lionsclub Noordoostpolder bedachten vanwege corona een aangepast programma, waaraan een beperkt aantal deelnemers mee mocht doen. Een puzzelrit die begon vanuit vier verschillende locaties in Rutten, Bant, Marknesse en Emmeloord.

Op initiatief van Brenda van der Steeg werd deze autopuzzelrit in elkaar gezet. Tijdens de rit waren er diverse spelelementen. Van der Steeg: "Hier in dit bedrijf in Marknesse rijd je door de productiehal en krijg je via de app uitleg over ondernemerschap in de polder."

Boswachter Harco Bergman vertelt tijdens de route via een app over het ontstaan van Noordoostpolder en diverse boerderijtypes. "Met de auto door de natuur is eigenlijk de omgekeerde wereld," zegt Bergman. "We willen de mensen het liefst naar de natuur halen en ze daar en mooie beleving geven. Maar vanwege corona doen we het nu op een alternatieve manier."

Uit het raam hangen
Bezoekers zijn enthousiast over de alternatieve buitendag met de auto. "Je moet uit het raam hangen en dan een ei gooien in de buidel van de paashaas," zegt een jongetje. Hij heeft er wel lol in, hoewel het hem niet lukt. Een andere deelnemer vindt het ondanks het koude grillige weer een geweldig avontuur. "Het lijkt wel een witte Pasen. Toch iets anders dan een witte kerst!"

Vorig jaar ging de Buitendag vanwege corona helemaal niet door. Dit jaar lukte dat dus wel met een aangepast programma. Er mochten maar vierhonderd auto’s meedoen aan de puzzeltocht en iedereen moest in de auto blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel