Automobilist die na achtervolging over de kop sloeg, meldt zich bij politie

URK • Di 6 april 2021 | 17:31 • Dinsdag 6 april 2021 | 17:31

Een jongeman van 18 uit Urk die vrijdag een crash veroorzaakte, heeft zich dinsdag gemeld bij de politie. Hij bestuurde een auto die na een wilde achtervolging op de Lange Dam over de kop sloeg. De automobilist ging er na het ongeluk vandoor, maar de politie wist al wel zijn identiteit te achterhalen.

De jongen sloeg op de vlucht toen de politie de auto op het haventerrein wilde controleren. Op de Lange Dam reed hij met snelheden van boven de honderd kilometer per uur over een vluchtheuvel, waarna de auto over de kop sloeg en twee geparkeerde auto's raakte. De politie bevestigt dinsdag dat ook een politieauto beschadigd raakte bij de achtervolging.

Volgens de politie zaten er meerdere mensen in de auto. Naar nu blijkt raakte een meisje lichtgewond bij het over de kop slaan.

De 18-jarige Urker kan rekenen op bekeuringen vanwege rijden met een geschorst voertuig, rijden zonder verzekering, rijden zonder rijbewijs, het ontbreken van de APK en het verlaten van de plek van een ongeval. Hij werd dinsdag verhoord over zijn dollemansrit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel