Ruim anderhalf miljoen voor energiereductie

ALMERE • Wo 7 april 2021 | 14:23 • Woensdag 7 april 2021 | 14:23

De gemeente Almere heeft ruim anderhalf miljoen euro gekregen van het Rijk. Het geld is bedoeld om inwoners te helpen bij het energiezuiniger maken van hun huis.

Het geld komt uit de Regeling Reductie Energierekening Wonen (RREW). Daarin stelt het Rijk geld beschikbaar dat bedoeld is om huizen zuiniger te maken. Vooral met kleine maatregelen, zoals bijvoorbeeld het vervangen van gloeilampen voor LED lampen.

Met de 1,5 miljoen euro worden ongeveer 20.000 huishoudens geholpen. Zij krijgen een energiescan. Daarna wordt advies gegeven hoe de woning minder energie kan verbruiken. Als bewoners dan maatregelen nemen, kan de energierekening met wel 10 procent dalen.

2,7 miljoen aan maatregelen
Drie jaar geleden werd ook geld aan Almere gegeven door het Rijk in de RREW. Toen ging het om zo'n twee ton. 2000 huishoudens hebben toen advies gehad. Uiteindelijk hebben 600 van hen maatregelen genomen. Bij elkaar is dat een bedrag van 2,7 miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel