Vrijwilligers gaan taalachterstanden bij kinderen te lijf

EMMELOORD • Do 8 april 2021 | 11:54 • Donderdag 8 april 2021 | 11:54

Vrijwilligers van de VoorleesExpress Noordoostpolder willen ervoor zorgen dat taalachterstanden bij kinderen minder groot worden. Bestaande achterstanden zijn groter geworden door de coronacrisis. Dat komt omdat de leerlingen nu vooral online les hebben gekregen. Basisscholen in Emmeloord hebben aan de bel getrokken.

De FlevoMeer Bibliotheek begint daarom het project de VoorleesExpress. Vooral gezinnen van wie Nederlands niet de moedertaal is, hebben meer moeite met het stimuleren van de taalontwikkeling. Vrijwilligers gaan naar gezinnen toe om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Ze komen twintig keer per gezin over de vloer, zegt projectleider Anita Boes.

De gezinnen worden gekozen door de scholen. "Die weten natuurlijk welke kinderen dit hard nodig hebben", vertelt Boes. Vervolgens krijgen zij een pas om in de bibliotheek spullen op te halen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel