Na maanden weer coronabesmettingen in verzorgingshuis Talma Haven

URK • Do 8 april 2021 | 20:43 • Donderdag 8 april 2021 | 20:43

In verzorgingshuis Talma Haven op Urk zijn drie bewoners besmet geraakt met het coronavirus. Dat maakte burgemeester Cees van en Bos donderdagavond bekend tijdens het gebed voorafgaand aan de raadsvergadering. Hij vroeg om aandacht voor de bewoners en personeel van Talma.

Volgens directeur Wilfred Muller van Talma Urk zijn de bewoners in quarantaine geplaatst. Het is sinds maanden dat er weer positief getest wordt in het verzorgingshuis, zegt Muller. In november bezweken drie bewoners aan het virus. Bijna de hele afdeling met 15 dementerende ouderen raakte besmet. Ook 13 medewerkers van het verzorgingshuis waren positief getest op het virus.

De besmettingen in Talma Haven zijn gezien de landelijke ontwikkeling redelijk opmerkelijk. Dankzij het vaccinatieprogramma neemt het aantal door corona getroffen verpleeghuizen sterk af. Volgens Muller is zestig procent van de bewoners gevaccineerd. In sterk gelovige gemeenten zoals Urk is de bereidheid om zich te laten vaccineren doorgaans kleiner dan elders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel