Oud-wethouder Herrema kan verzoek van Floriade BV om 15 miljoen extra niet plaatsen

ALMERE • Vr 9 april 2021 | 6:52 • Vrijdag 9 april 2021 | 6:52

Het was nooit de bedoeling geweest dat de gemeente Almere extra geld zou geven voor de inrichting van het Floriadeterrein. Dat zegt oud-Floriade wethouder Tjeerd Herrema als reactie op de vraag van de Floriade Expo BV om 15 miljoen euro extra. Het geld zou nodig zijn van de gemeente voor de inrichting van het Floriadeterrein.

Volgens Herrema heeft de gemeenteraad in 2015 verschillende varianten van de inrichting van het Floriadeterrein besproken. Uiteindelijk is besloten om de inrichting met een basisniveau eenvoudig te laten. Daarvoor is een bedrag van 7 miljoen euro gereserveerd.

Mocht de inrichting meer moeten kosten, zou de Floriade BV zelf de financiering daarvoor moeten vinden, met bijvoorbeeld sponsering. "De bedoeling was altijd dat het basisniveau door de gemeente gefinancierd zou worden. Als de BV vindt dat het evenement mooier moet worden, prima maar dan moeten ze er ook het geld voor zien te vinden", zegt Herrema.

Hij begrijpt ook niet waar het bedrag van 15 miljoen euro op is gebaseerd. Volgens hem heeft projectontwikkelaar Amvest ook fors geïnvesteerd in de inrichting van het terrein. "Wat er nu gebeurt is dat de Floriade BV vindt er meer moet gebeuren, Amvest ook investeert en dat de BV toch nog meer geld aan de gemeente vraagt. Dat was nooit de opzet en ook niet de besluitvorming in 2015."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel