Open of niet? Onduidelijkheid rondom pilot-evenement

ALMERE • Za 10 april 2021 | 9:46 • Zaterdag 10 april 2021 | 9:46

Er is onduidelijkheid ontstaan over één van de pilot-evenementen van Almere. Zo zou dit weekend volgens een lijst van het Rijk een monumentaal pand in de stad de deuren openen, maar de gemeente zegt van niets te weten. Door het hele land openen deze maand verschillende locaties hun deuren als onderdeel van een proef met sneltesten.

Op de lijst met deelnemende locaties die het Rijk deze week publiceerde stond een monumentaal pand in Almere Haven vermeld. Hier zouden op 9, 10 en 11 april de deuren dagelijks geopend worden voor maximaal 45 mensen. Het enige monumentale pand in Almere Haven is het voormalige politiebureau. Maar de gemeente, eigenaar van het pand uit 1985, zegt verrast te zijn door de lijst en van niets te weten.

De gemeente heeft dan ook geen activiteiten gepland en het bureau blijft dit weekend dicht voor bezoekers. Hoe het pand op de lijst van pilot-evenementen terecht is gekomen gaat de gemeente dan ook uitzoeken.

Eerste monument
In 2019 werd het voormalige politiebureau door het college van burgemeester en wethouders aangewezen als het eerste gemeentelijke monument van de stad. Het moderne gebouw met opvallende gevel werd door Rem Koolhaas ontworpen. Zijn bureau, het OMA, ontwierp later ook het Stadshart van Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel