Boekenvoordeel vraagt faillissement aan

FLEVOLAND • Ma 12 april 2021 | 17:59 • Maandag 12 april 2021 | 17:59

De winkelketen Boekenvoordeel heeft bij de rechtbank faillissement aangevraagd. Het bedrijf zegt dat de coronacrisis en de langdurige winkelsluitingen het bedrijf fataal zijn geworden. De keten heeft in Flevoland vestigingen in Almere Stad, Lelystad, Dronten en Emmeloord. Het hoofdkantoor van de holding is gevestigd op bedrijventerrein Hollandsekant in Almere.

De winkels blijven voorlopig nog open. Klanten kunnen hun bestellingen na het maken van een reservering ophalen, maar er kunnen geen nieuwe bestellingen meer op de website worden geplaatst.

Boekenvoordeel zegt dat ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar, het niet meer verantwoord is om verder te gaan. Door de sluiting van bijna vier maanden is het bedrijf in financiële problemen gekomen.
De afgelopen weken is er gesproken met verhuurders van de winkelpanden om een oplossing te vinden. Met slechts een deel van de verhuurders is er tot een overeenstemming gekomen, maar "helaas was er niet voldoende draagvlak voor de geboden oplossing."

Boekenvoordeel bestaat 35 jaar en heeft in Nederland in totaal 86 winkels. De winkels verkopen afgeprijsde boeken, hobby-artikelen, speelgoed, maar ook dvd's namens de Free Record Shop. Eigenaar Wim Rozendaal bezit hiervan de rechten, net als voorheen van Euroland. Na enkele verliesjaren schreef Boekenvoordeel in 2018 weer zwarte cijfers. De keten heeft zo'n vierhonderd werknemers.

Het bedrijf zegt op de website nog dat de doelstelling was om de komende jaren verder te groeien. De keten heeft ook 27 winkels in België, maar die vallen buiten de aanvraag van het faillissement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel