Provincie zoekt ideeën voor betere bereikbaarheid Walibi en Floriade

FLEVOLAND • Di 13 april 2021 | 12:12 • Dinsdag 13 april 2021 | 12:12

De provincie vraagt ondernemers om na te denken hoe de bereikbaarheid van Walibi in Biddinghuizen en de Floriade in Almere verbeterd kan worden. Om ideeën te verzamelen, is een innovatiewedstrijd uitgeschreven. Daarvoor is 900.000 euro beschikbaar gesteld. De wedstrijd is een initiatief van de provincie en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Rondom grote evenementen als Opwekking en Lowlands bij Walibi en op drukke dagen in het pretpark zelf, is het soms erg druk op omliggende wegen. De wegen zijn niet berekend op de grote verkeersstromen tijdens piekmomenten. De provincie denkt dat het aanleggen van meer asfalt niet de oplossing is voor dit probleem en verwacht meer van 'smart mobility'. Hierbij wordt met behulp van data, technologie, en slimme producten of diensten ervoor gezorgd dat het verkeer beter doorstroomt.

Ondernemers hebben tot half mei de gelegenheid om voorstellen voor slimme toepassingen in te dienen. Bedrijven met de meest kansrijke ideeën krijgen daarna de opdracht hun product verder te ontwikkelen. Daarna kan de ondernemer de innovatie zelf op de markt brengen.

Van het totaal beschikbare bedrag mogen eerst maximaal 8 ondernemers een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. Daarna krijgen 4 ondernemers de kans om een ruw prototype te ontwikkelen. Daarna krijgen nog twee bedrijven de kans om hun idee te testen en door te ontwikkelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel