Te veel steunaanvragen Coronapakket Cultuur

ALMERE • Wo 14 april 2021 | 11:33 • Woensdag 14 april 2021 | 11:33

De Almeerse culturele sector heeft om 1,6 miljoen euro gevraagd om door de coronacrisis heen te komen. Dat is meer dan wat er beschikbaar is; namelijk zo'n 1,4 miljoen euro. Het Coronapakket Cultuur is gevuld met geld van het Rijk om de Almeerse cultuursector tijdens de crisis te ondersteunen.

De gemeente en Cultuurfonds Almere mogen het geld verdelen onder culturele ondernemers in de stad. Een deel gaat naar instellingen die bijvoorbeeld de huur niet kunnen betalen. Eén van de ontvangers is Kunstlinie Almere. Zij hadden ruim een ton nodig om de coronacrisis te overleven.

Toekomstplannen
Maar de grootste hap uit het Coronapakket Cultuur gaat naar toekomstplannen. Er is om een miljoen euro gevraagd voor nieuwe ideeën en andere manieren om na deze coronacrisis programma's te maken. Een van de aanvragen is van theatergezelschap Vis á Vis voor een tweede tribune. "Hierdoor kunnen ze in coronatijd 500 mensen ontvangen. In de anderhalvemeter-setting is dat essentieel om de voorstelling rendabel te houden. Dat is een mooie investering, ook voor de toekomst", aldus de gemeente Almere.

Er is dus meer geld gevraagd dan beschikbaar is. Op dit moment overlegt de gemeente met de aanvragers of het mogelijk is om iets aan de plannen te veranderen, om zo binnen het budget te blijven. Daarnaast is er een tweede Coronapakket Cultuur aangekondigd. Daarin zit twee miljoen euro voor Almeerse ondernemers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel