Ook Floriade-commissarissen 'not amused' over verzoek om extra miljoenen

ALMERE • Wo 14 april 2021 | 15:10 • Woensdag 14 april 2021 | 15:10

Het bericht dat er 15 miljoen euro extra nodig is om het terrein van de Floriade Expo in Almere in te kunnen richten, is ook bij de Raad van Commissarissen (RvC) slecht gevallen. Dat zei voorzitter Eric van der Burg woensdagmiddag. Hij was te gast in de speciale live-uitzending die Omroep Flevoland verzorgt vanaf het Floriadeterrein. Van der Burg zegt goed te begrijpen dat de gemeente en de gemeenteraad niet blij zijn met het verzoek.

De commissaris zei het in dit stadium wel het belangrijkste te vinden dat er volgend jaar een mooi evenement in Almere komt. En dat de extra kosten die daarvoor gemaakt worden, zo veel mogelijk worden beperkt. De vraag waarom het extra geld nodig is, kan wat Van der Burg betreft later worden beantwoord.

De Raad van Commissarissen hoorde volgens Van der Burg op 30 maart tegelijk met burgemeester en wethouders dat er extra geld nodig was. Sommige noodzakelijke extra kosten hadden volgens hem ook wel eerder kunnen worden gemeld.

De Almeerse gemeenteraad kreeg dinsdagavond kort voor een debat over het extra geld nog extra uitleg waarom het geld nodig is. Voor de buitenwereld blijft dit nog geheim. Volgens RvC-voorzitter Van der Burg gaat het deels om bedrijfsgevoelige informatie. "We onderhandelen nog met bedrijven over werk. Het is dan niet handig als die bedrijven al van tevoren weten hoeveel geld we voor een bepaalde opdracht willen uittrekken."

Aftellen tot 2022:
Het is vandaag - 14 april - precies één jaar voor de start van de Floriade. In een live-uitzending vanaf het Floriadeterrein blikken we daarop vooruit.
Lees hier wat overige gasten te vertellen hadden. Zo is de provincie niet van plan extra geld uit te trekken en toont architect Winny Maas zich teleurgesteld dat er minder woningen en groen is dan gehoopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel