Problemen door grondverzakkingen na vijf jaar opgelost

URK • Wo 14 april 2021 | 17:26 • Woensdag 14 april 2021 | 17:26

Buurtbewoners in de wijk rond de straten Hooiland en Achterland op Urk hebben voortaan geen problemen meer door grondverzakkingen. De opknapbeurt in hun wijk is afgerond.

De wijk is in de jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd op een slappe ondergrond van veen en klei. Door de jaren heen is het gebied erg verzakt. Hierdoor kampten bewoners met allerlei problemen zoals wateroverlast, woningen die slecht bereikbaar waren en riolering die niet goed functioneerde.

In de afgelopen jaren hebben de gemeente en de bewoners intensief samengewerkt om de buurt mooier te maken. Zo heeft de gemeente de openbare ruimte opgeknapt. De bodem is opgehoogd, er is een nieuwe bestrating aangelegd en het rioolsysteem is vernieuwd. Ook is een speeltuin aangelegd en zijn planten en bomen geplant.

De opknapbeurt kon gerealiseerd worden dankzij de goede samenwerking met de buurt. Want ook buurtbewoners moesten hun tuinen opknappen.

In totaal heeft het vijf jaar geduurd voordat de werkzaamheden waren afgerond. Het project kostte 4,5 miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel