Sidhadorp wil met borden zichzelf meer op de kaart zetten

LELYSTAD • Do 15 april 2021 | 17:22 • Donderdag 15 april 2021 | 17:22

Het Sidhadorp in Lelystad heeft donderdag drie nieuwe borden onthuld. De initiatiefnemers hopen zo de grenzen van het dorp duidelijker weer te geven en de identiteit te versterken. In het dorp wonen en werken mensen die aan een speciale vorm van meditatie doen. De gemeenschap bestond vorig jaar 35 jaar, maar daar is vanwege corona niet veel mee gedaan.

Voorzitter Marie-José van der Sloot: "We willen de visie voor de toekomst een beetje aanscherpen, er eigenlijk een Sidhadorp 2.0 van maken. Het dorp is best wel aan het vergrijzen dus we hopen ook de jongere generaties er wat meer bij te betrekken."

Naast de nieuwe bordjes is de gemeenschap druk bezig met een uitbereiding. Zo moet er in de tuin van de huidige meditatiekoepel een nieuw meditatiecentrum komen. De gemeente heeft al toestemming gegeven om te bouwen en de helft van het benodigde bedrag is binnen. De andere helft wordt door middel van een crowdfunding opgehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel