Sportscholen mogen mensen weer laten sporten in tenten

ALMERE • Vr 16 april 2021 | 7:02 • Vrijdag 16 april 2021 | 7:02

Almeerse sportscholen mogen mensen buiten weer laten sporten in tenten. Dat zei wethouder Hilde van Garderen tijdens de Politieke Markt. Sportscholen hadden de noodklok geluid. Vanwege de coronamaatregelen mag er binnen niet gesport worden.

De sportscholen trokken aan de bel, omdat ze van de gemeente geen medewerking zouden krijgen voor het plaatsen van tenten buiten, waarin wel gesport kan worden. De fractie van de ChristenUnie had daarover vragen gesteld.

Volgens wethouder Van Garderen had Almere een gedoogbeleid voor de tenten, maar die liep op 1 april af. Zij zal ervoor zorgen dat die met terugwerkende kracht weer ingaat. Tot die tijd zal de gemeente op dat punt niet handhaven. Voorwaarde is wel dat de tenten op eigen terrein staan. Op de openbare weg is het in principe niet toegestaan.

Verder wees ze erop dat sportscholen de landelijke RIVM-regels in acht moeten nemen. Dat betekent niet meer dan twee personen in dezelfde ruimte, exclusief de instructeur, en een gegarandeerde mogelijkheid om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Sportscholen wordt gevraagd zich te melden bij de gemeente als ze een tent willen neerzetten. De regelgeving is volgens de wethouder erg complex.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel