Einde aan getouwtrek beeld 'De Polderpioniers'

DRONTEN • Vr 16 april 2021 | 13:29 • Vrijdag 16 april 2021 | 13:29

Er is een einde gekomen aan de strijd over de locatie van het beeld 'De Polderpioniers' in Dronten. Bewoners van appartementen aan het Heuvelpark gaan niet meer in verzet tegen het terugplaatsen van het beeld. Afgelopen februari werd het beeld na veel kritiek weer naar De Noord verplaatst.

Een initiatiefgroep, bestaande uit bewoners van het Heuvelpark, overwoog een rechtszaak te beginnen tegen het besluit, maar ziet daar nu vanaf na een gesprek met wethouder Van Amerongen. In een reactie zegt de groep nog steeds verbolgen te zijn over de gang van zaken, maar de gemoederen te willen bedaren. "Het geschil dreigde voor steeds meer tweespalt te zorgen onder inwoners van de gemeente."

Het beeld van de twee polderpioniers stond al 40 jaar aan De Noord, maar moest drie jaar geleden wijken voor een appartementencomplex. Er werd een plekje gevonden in het naastgelegen Heuvelpark, maar dat was tegen het zere been van de bewoners van De Noord. Na een storm van kritiek werd het beeld afgelopen februari na een bewonerspetitie weer teruggeplaatst langs de straat waar het vanouds stond.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg, ook correspondent in Dronten. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel