D66 wil opheldering over te hoge afvalbergen

LELYSTAD • Vr 16 april 2021 | 17:25 • Vrijdag 16 april 2021 | 17:25

D66 in Lelystad wil opheldering van burgemeester en wethouders over de informatievoorziening rondom de vuilstortplaats. Gisteren maakte Omroep Flevoland bekend dat dertien afvalbergen aan de Zeeasterweg hoger zijn dan is toegestaan. De gemeente wist dat, maar deed er de afgelopen weken alles aan om het stil te houden.

Zo werd er gezegd dat de gemeente niet over de handhaving van de hoogtes gaat. Ook werd beweerd dat er geen gemeentelijke regels voor de hoogte van de vuilstort bestaan.

Uit onderzoek van Omroep Flevoland bleek de gemeente Lelystad hiermee verkeerde informatie verstrekte. De gemeente wist namelijk al sinds vorig jaar dat dertien afvalbergen op het terrein van Afvalzorg te hoog zijn. Aan het bedrijf werd ook de opdracht gegeven om daarin binnen een maand verandering te brengen. Als dat niet gebeurt volgt er mogelijk een boete.

D66 in Lelystad gaat dinsdag mondelinge vragen stellen over de gang van zaken. De partij wil van het college van burgemeester en wethouders weten waarom er verkeerde informatie is verstrekt. Ook wil de fractie weten wat de gemeente op welk moment wist, en hoeveel te hoog de afvalbergen precies zijn.

Afvalzorg zelf bestrijdt overigens dat er sprake is van overtredingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel