Directeur Windesheim: pak onbedoelde kansenongelijkheid aan

ALMERE • Ma 19 april 2021 | 16:59 • Maandag 19 april 2021 | 16:59

Onbedoelde kansenongelijkheid in het onderwijs moet beter aangepakt worden. Dat vindt directeur onderwijs van Windesheim Almere Hasib Moukaddim. Hij ziet nog steeds veel studenten die te maken krijgen met vooroordelen en daardoor kansen mislopen.

Het maakt volgens Moukaddim echt uit waar de wieg van leerlingen staat. Studenten die als eerste in de familie gaan studeren hebben een minder goed vangnet om op terug te vallen. Leerlingen die niet als eerste in de familie gaan studeren kunnen ouders en familie vragen om hulp bij verschillende vraagstukken.

Moukaddim is van mening dat het het beste is om leerlingen zo vroeg mogelijk te begeleiden bij achterstanden. Goede voorlichting over vervolgopleidingen is heel belangrijk, vindt Moukaddim. Om leerlingen van het mbo te helpen bij de overstap naar hbo worden bijvoorbeeld extra kennismakingsdagen georganiseerd op hogeschool Windesheim.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel