Versoepelingen: avondklok afgeschaft en terrassen weer beperkt open

FLEVOLAND • Di 20 april 2021 | 19:14 • Dinsdag 20 april 2021 | 19:14

De avondklok wordt afgeschaft, terrassen en winkels gaan weer beperkt open en je mag thuis weer twee bezoekers per dag ontvangen. Dat zijn de versoepelingen die dinsdagavond zijn afgekondigd door demissionair premier Mark Rutte tijdens een persconferentie. De versoepelingen gaan volgende week woensdag 28 april in.

Volgens de demissionair premier is er de afgelopen week niet veel veranderd in de cijfers, maar wel net genoeg. De daling in de ziekenhuizen komt volgens hem in zicht, waardoor het verantwoord is om de eerste stappen te zetten.

De avondklok
De avondklok wordt vanaf volgende week woensdag 28 april om 04.30 uur geschrapt. Hij ging in op 23 januari.

Visite
Vanaf volgende week woensdag is het ook weer mogelijk om per dag maximaal twee gasten thuis te ontvangen. Nu is dat één persoon.

Het terras
Op het terras mogen maximaal twee bezoekers uit verschillende huishoudens aan een tafeltje zitten of meerdere bezoekers die samen tot één huishouden behoren. Per terras zijn er maximaal 50 gasten welkom. De terrassen mogen van 12:00 tot 18:00 uur open.

Van tevoren moet er een 'checkgesprek' plaatsvinden en klanten moeten een reservering maken. Voor de rest van de horeca zijn er nog geen versoepelingen.

Vorig jaar gingen de terrassen weer open op maandag 1 juni na maanden dicht te zijn geweest. Op 15 oktober werd vervolgens alle horeca gesloten.

Winkels en warenmarkten
Voor niet-essentiële winkels is het niet meer nodig om een van tevoren een afspraak te maken. Wel geldt er een maximaal aantal gasten voor elke winkel. Voor kleine winkels geldt er een maximum van twee personen per verdieping en bij grotere winkels is het aantal klanten afhankelijk van het aantal vierkante meters.

Begrafenissen
Bij begrafenissen mogen 100 gasten komen, dat zijn er nu nog 50.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel