St Jansdal en ondernemersvereniging blij met versoepelingen maar wijzen op basisregels

FLEVOLAND • Di 20 april 2021 | 22:18 • Dinsdag 20 april 2021 | 22:18

Ziekenhuis St Jansdal begrijpt de versoepelingen van de coronamaatregelen die het kabinet volgende week woensdag doorvoert. Het ziekenhuis hoopt net als de ondernemersvereniging in Almere wel dat mensen zich aan de bestaande basisregels blijven houden.

Het ziekenhuis en de ondernemersvereniging reageren op de persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge van dinsdagavond.

Waarom heeft het St Jansdal begrip voor de versoepelingen?
Volgens bestuursvoorzitter Relinde Weil van de St Jansdal ziekenhuizen in Lelystad en Harderwijk heeft de samenleving grote behoefte aan iets meer vrijheid en daarom gunt ze de mensen de afgekondigde versoepelingen.

''Tegelijkertijd willen we mensen ook een oproep doen om ontzettend hun best te blijven doen om zich te houden aan de coronamaatregelen. Om te zorgen dat het aantal besmettingen niet verder toeneemt.'' Volgens de bestuursvoorzitter is het namelijk op dit moment zwaar in het ziekenhuis en is de druk groot.

''Als je het puur vanuit een ziekenhuis zou redeneren zou iedereen thuis moeten blijven en zouden we niets meer moeten doen. Maar we zijn ook een samenleving en we zijn ook mensen en we snakken allemaal naar een klein beetje vrijheid.'' Weil hoopt dat de versoepelingen mensen helpt om zich juist aan de veiligheidsmaatregelen te houden.

'Terrasbezoekers, let een beetje op je eigen gedrag'
Ook voorzitter van de ondernemersvereniging Stadscentrum Almere Martin Ort hoopt dat mensen zich hieraan houden en hun verstand blijven gebruiken. "Er zitten allerlei regeltjes aan deze opening. We hebben nogal wat zorgen of de bezoekers en de bevolking in het algemeen, zich aan die regeltjes gaat houden."

Ort is bang dat het gedrag van bezoekers in de schoenen van de ondernemers in Almere wordt geschoven. "Denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter. Het is voor ondernemers een enorme organisatie om dit mogelijk te maken. Ik verwacht een zelfde soort situatie als afgelopen zomer, helemaal als het een beetje lekker weer is. Dan zal het hele volk daar bovenop gaan springen en dan zou ik echt willen zeggen: denk even een klein beetje na en houd je een beetje aan de regels zodat je niet de ondernemers in de problemen brengt."

Dit verhaal is mede tot stand gekomen door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel