Vaccinatiestraten Zeewolde en Dronten begin mei open

FLEVOLAND • Wo 21 april 2021 | 14:02 • Woensdag 21 april 2021 | 14:02

De vaccinatielocaties in Dronten en Zeewolde openen op respectievelijk 3 en 6 mei. Dat meldt de GGD woensdag.

Inwoners van Zeewolde kunnen om de week terecht in sporthal De Horst. In de andere week prikt de GGD in sporthal 't Dok in Dronten. Er wordt wekelijks op donderdag gewisseld tussen de locaties. Er is gekozen voor deze dag vanwege de aanleveringsmomenten van de vaccins.

In De Horst is ruimte voor vier tot maximaal zes zogenoemde priklijnen. In Dronten wordt er gestart met twee priklijnen, maar is er ruimte voor zes. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin, besluit GGD Flevoland wekelijks hoeveel lijnen in gebruik worden genomen.

De GGD'en in Nederland werken met 'priklijnen'. Als iemand voor een vaccinatie komt, wordt er eerst een gezondheidscheck gedaan. Dan wordt de prik gezet. Daarna moet de gevaccineerde nog een kwartier blijven zitten, zodat men zeker weet dat de persoon geen heftige reactie heeft op het vaccin. Dat proces is een priklijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel