GroenLinks: Eurotower incident of structureel probleem arbeidsmigranten?

LELYSTAD • Wo 21 april 2021 | 15:03 • Woensdag 21 april 2021 | 15:03

Is de situatie rondom de Eurotower in Lelystad een incident of is er sprake van een structureel probleem rondom de huisvesting van arbeidsmigranten? Dat vraagt de fractie van GroenLinks in Lelystad zich af. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. GroenLinks hoopt ook dat het college een beter beeld kan schetsen van de situatie van arbeidsmigranten in de stad.

De vragen zijn gesteld naar aanleiding van de serie van Omroep Flevoland over arbeidsmigranten, en eerdere onrust over de situatie in de Eurotower. Het gebouw werd half november door de gemeente verzegeld, nadat er bij de sloopwerkzaamheden in het pand misstanden waren geconstateerd. Zo woonden 18 buitenlandse bouwvakkers tijdens de sloop in het gebouw. Onder hen waren tenminste twee illegale werklieden.

In februari sprak de gemeenteraad ook al over de Eurotower. Wethouder David de Vreede zei toen dat de gemeente procedures voor bouwbedrijven aan wil scherpen om situaties zoals bij de Eurotower in de toekomst te voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel