Komend weekend 1500 bezoekers pilotevenement Aviodrome

LELYSTAD • Do 22 april 2021 | 13:18 • Donderdag 22 april 2021 | 13:18

Zo'n 1500 houders van een Museumjaarkaart brengen de komende drie dagen een bezoek aan het Aviodrome. Het luchtvaartmuseum in Lelystad is een van de 17 musea die bij wijze van proef weer opengaat, om te bekijken hoe publieksevenementen en -attracties in coronatijd op een verantwoorde manier weer open kunnen.

Net als bij eerdere proefevenementen moeten bezoekers bij aankomst een testbewijs laten zien dat ze niet besmet zijn. De opening van het Aviodrome is onderdeel van een proef van de Museumvereniging. Het museum in Lelystad mocht de komende drie dagen maximaal 1300 mensen verwelkomen, ongeveer de helft van de normale capaciteit.

Hoewel het werkelijk aantal reserveringen lager dan die 1300 per dag ligt, heeft Aviodrome niet overwogen de opening af te blazen. "Het is nu de bedoeling om vooral de testbereidheid te testen", legt woordvoerder Lars Janssen uit. "Dus: zijn mensen bereid om zich te laten testen, zodat ze een dagje uit kunnen."

Het grootste deel van het museum is komend weekend open, maar op bepaalde plekken gelden wel wat beperkingen. "Het was voor ons niet moeilijk om weer op te starten", vertelt Janssen. "Voor het museum vorig jaar tijdelijk dicht was, hadden we al allerlei maatregelen getroffen zodat we aan de coronaregels voldoen. Diezelfde maatregelen zijn ook nu van kracht. Zo is onze horeca alleen afhaal, mag er een beperkt aantal mensen in de souvernirwinkel. Verder mogen bezoekers wel rondkijken in de Boeing 747, maar houden we het 'upper deck' gesloten, omdat mensen elkaar anders op de enige trap naar boven zouden tegenkomen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel