St Jansdal schrapt komende twee weken planbare operaties

LELYSTAD • Vr 23 april 2021 | 11:23 • Vrijdag 23 april 2021 | 11:23

Ziekenhuis St Jansdal heeft voor de komende twee weken alle planbare operaties afgezegd. Dit doet het ziekenhuis vanwege het stijgende aantal coronapatiënten op de IC.

De operatiekamer in Lelystad wordt voor twee weken gesloten. In Harderwijk wordt het aantal operatiekamers teruggebracht naar drie. Operaties die wel doorgaan zijn spoedoperaties, oncologische operaties en de operaties van kinderen. De zorg op de poliklinieken gaat gewoon door. Volgens het ziekenhuis begint de huidige situatie te lijken op die van het voorjaar van 2020. Op de Intensive Care van St Jansdal liggen niet alleen oudere patiënten, maar ook jongeren tussen de twintig en dertig jaar.

Het ziekenhuis neemt telefonisch contact op met de patiënten waarvan de operaties worden uitgesteld. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat hun operatie doorgaat als zij geen bericht hebben gehad. Het ziekenhuis roept op om niet zelf contact op te zoeken.

Flevoziekenhuis
In het Flevoziekenhuis in Almere is vorige week het aantal operaties al met ruim dertig procent teruggebracht, van negen naar zes operatiekamers. Volgens een woordvoerder is op dit moment geen noodzaak om nog verder af te schalen. De IC ligt wel vol, maar het lukt het ziekenhuis om regelmatig patiënten elders te plaatsen.

Antonius
In het Antoniusziekenhuis in Sneek is sinds maandag 12 april de planbare zorg afgeschaald. Het aantal operatiekamers dat nog in gebruik is, is gedaald van vijf naar twee. Planbare zorg langer dan zes weken is afgezegd. Per dag wordt bekeken, afhankelijk van het aantal coronapatiënten, of er toch nog meer operaties uitgevoerd kunnen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel