Vijf aanhoudingen voor verhandelen gevaarlijke glazen potjes

ZEEWOLDE • Vr 23 april 2021 | 12:37 • Vrijdag 23 april 2021 | 12:37

Vijf mensen zijn in de afgelopen twee weken aangehouden voor het verhandelen van gevaarlijke glazen strooipotjes met kruiden en specerijen. Van het potje kunnen stukjes glas afbreken aan de bovenrand. Een bedrijf in Zeewolde zou de kruidenpotjes van het merk Verstegen vernietigen. Zonder dat de producent het wist, is deze partij toch op de markt gebracht.

De vijf opgepakte mensen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hun voorarrest is verlengd tot maximaal twee weken, meldt het Functioneel Parket.

Rechercheurs van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA hebben twee bedrijfslocaties in doorzocht, in Zeewolde en Zaltbommel. Daardoor is het grootste deel van de illegaal verspreide partij getraceerd. Alle potjes zijn in beslag genomen en nu daadwerkelijk uit de handel gehaald.

Het ging om glazen strooipotjes met onder meer laos, chili, Italiaanse kruiden, cayennepeper, komijnzaad en nootmuskaat. De NVWA kwam in actie nadat iemand zich had verwond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel