Bijna vijftig bewonersinitiatieven uitgezocht of uitgevoerd

DRONTEN • Vr 23 april 2021 | 14:48 • Vrijdag 23 april 2021 | 14:48

De gemeente Dronten is vorig jaar met bijna vijftig van de zestig ingediende bewonersinitiatieven aan de slag gegaan. Dat meldt de gemeente. Zes ideeën hebben tot nu toe ook tot daadwerkelijke uitvoering geleid.

Het gaat om het aanbrengen van twee trappen bij het Wisentbos voor de Flevo-scouts, de herinrichting van het schoolplein van de Christiaan Huygensschool, het opstarten van een pleegoudernetwerk in de gemeente, een haalbaarheidsonderzoek naar de opgraving van een scheepswrak, de aanleg van een doorsteek bij De Gilden en een dementievriendelijke route aan De Oost.

Burgemeester is dankbaar
Inwoners van de gemeente konden ideeën aandragen voor de gemeentebegroting van 2020. Daar werden zestig ideeën voor ingeleverd. Op elf ideeën na, zijn die inmiddels allemaal uitgezocht of uitgevoerd. Burgemeester Jean Paul Gebben laat weten dankbaar te zijn voor alle ingestuurde initiatieven. Volgens hem heeft de gemeente haar best gedaan om overal mee aan de slag te gaan. "Als zaken écht niet passen, dan doen we het niet. De rest passen we gewoon in."

Evaluatie: meer tussentijdse communicatie
De gemeente heeft het hele proces rondom het insturen en uitvoeren van de ideeën geëvalueerd. De ideeënmarkt waar inwoners hun ideeën konden toelichten, werd door zowel inwoners als raadsleden erg gewaardeerd. Minder positief was iedereen over hoe lang er tussen de stappen zat. Een van de conclusies van de evaluatie was dat de focus veel op het experiment en de begrotingscyclus zelf heeft gelegen. Tussentijdse communicatie ontbrak er daardoor soms aan.

Wethouder Siepel van Inwonersparticipatie geeft aan dat het project erg leerzaam was en dat alle verbeterpunten worden meegenomen voor de volgende keer. "Want dat we ruimte willen blijven geven aan ideeën uit Dronten en van Drontenaren willen horen wat zij belangrijk vinden, is zeker."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel