Buurtbewoners fleuren autowrak op

ALMERE • Ma 26 april 2021 | 17:54 • Maandag 26 april 2021 | 17:54

Buurtbewoners van de Landgoederenbuurt in Almere Buiten zijn het wachten op de gemeente beu. Al vijf jaar staat op een parkeerplaats, niet ver van de kruising van de Clingendaellaan met de Spanderswoudstraat, een rode Volkswagen Golf. De buurt is een ludieke actie gestart en de auto is nu opgefleurd met bloemen, planten, schoenen en een broek.

Irma Kooiman, oprichtster van De Bezige Buur, heeft met andere buurtbewoners al verschillende pogingen ondernomen om de gemeente, politie en RDW de auto te laten verwijderen. Elke keer zonder resultaat. Kooiman: "We willen aandacht voor het probleem, dus zijn we maar een ludieke actie begonnen."

"De auto staat maar te verstoffen en neemt een parkeerplek in van omwonenden", zegt ze. Een paar straten verder staat nog een auto te verslonzen. De wagen heeft een groot gat in de voorruit. Het lijkt of het raam beschoten is, maar er ligt ook een grote steen op de voorruit.


Auto midden op de weg zetten
Een woordvoerder van de gemeente Almere laat weten dat er pas wordt ingegrepen als de auto 'hoge mate van hinder of gevaar veroorzaakt'. In een andere wijk werd een auto in de brand gestoken. Vervolgens werd die wel verwijderd. Kooimans wil zo ver niet gaan, maar blijft niet bij de pakken neerzitten. "Ik heb al een aantal mannen bereid gevonden om de auto op te tillen en op de doorgaande weg neer te zetten. Dan moeten ze de auto wel wegslepen."

Zover hoeft het niet te komen, want raadslid Aya Selman (PvdA) had van de actie gehoord en trekt zich het lot van de buurtbewoners aan. Het is niet helemaal duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de overlast van autowrakken. Het raadslid gaat het uitzoeken en desnoods grijpt ze zelf in. Selman: "Al moet ik hem zelf wegslepen, deze mensen moeten ontlast worden na vijf jaar." Kooiman juicht het initiatief toe. "Fantastisch. Ik help mee. En auto nummer twee wil ik dan meenemen in de sleep."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel