Twee Almeerders opgepakt voor oplichten oudere dame in Leiden

ALMERE • Wo 28 april 2021 | 12:08 • Woensdag 28 april 2021 | 12:08

Twee Almeerse vrouwen zijn op Koningsdag opgepakt, omdat zij een oudere dame in Leiden probeerden op te lichten. De dames deden zich voor als medewerkers van de Rabobank. Een kleindochter van de vrouw vertrouwde het niet en alarmeerde de politie.

De vrouw had een nep-sms van de Rabobank ontvangen en vulde op een website alle informatie van haar bankgegevens in, waaronder haar pincode. Op de website koos zij voor de optie om haar bankpas dezelfde dag om 17.00 uur op te laten halen door een bezorger. Zij vertelde het verhaal ook aan haar kleindochter, die meteen onraad rook en de bank belde om de rekeningen van haar oma te laten blokkeren. Ze waarschuwde ook de politie.

De politie schrijft op Facebook dat zij besloten deze 'bezorger' op te wachten in de woning van het slachtoffer.

"Mevrouw, ik kom uw bankpas halen!"
Nog geen kwartier later was het raak. Ding dong, de intercom: "Mevrouw, ik kom uw bankpas halen!" Even later stond er een vrouw voor de deur die zei de bezorgster van de Rabobank te zijn. Toen ze de woning binnenkwam, heeft de politie haar aangehouden. Een andere Almeerse vrouw zat beneden in een auto met draaiende motor op haar te wachten. Ook zij werd aangehouden. Beide vrouwen zitten vast en worden door de recherche verhoord.

De politie waarschuwt voor dit soort phishing en andere vormen van bankpasfraude, waarbij het slachtoffer duizenden euro's afhandig wordt gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel