Apache-helikopter maakt voorzorgslanding op Airport

LELYSTAD • Do 29 april 2021 | 14:29 • Donderdag 29 april 2021 | 14:29

Een Apache-gevechtshelikopter van de Koninklijke Luchtmacht heeft donderdag aan het begin van de middag een voorzorgslanding gemaakt op Lelystad Airport. Volgens een woordvoerder van het vliegveld had de bemanning een motormelding gekregen.

In dit soort situaties worden voor de zekerheid automatisch hulpdiensten gealarmeerd. Om die reden gingen twee ambulances, enkele brandweerauto's en ook de politie naar het vliegveld.

De hulpdiensten hoefden uiteindelijk niet in actie te komen. De piloot wist het toestel rond 12:45 uur zonder problemen aan de grond te zetten. De luchtmacht beschikt over 28 Apache-helikopters. Hiervan zijn 20 toestellen gestationeerd op vliegbasis Gilze-Rijen en 8 voor trainingsdoeleinden in Amerika.

Update: toestel weer vertrokken
Aan het begin van de avond heeft een technisch team van de luchtmacht het toestel in Lelystad gecontroleerd en een proefvlucht gemaakt. Daarbij is vastgesteld dat de helikopter met het registratienummer THUDR 31 op eigen kracht naar de thuisbasis kon vliegen. Rond 19:30 uur steeg de Apache-helikopter vanuit Lelystad op, om rond 20:15 uur in Gilze-Rijen te landen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel