Opgehoogde Drontermeerdijk weer open voor verkeer

DRONTEN • Vr 30 april 2021 | 18:14 • Vrijdag 30 april 2021 | 18:14

De Drontermeerdijk (N306) tussen Roggebotsluis en Elburg is weer open voor het verkeer. De provincie meldt dat de laatste werkzaamheden vrijdag om 18.00 uur zijn afgerond. De dijk is de afgelopen anderhalf jaar over een lengte van drie kilometer flink opgehoogd en versterkt.

Het verkeer werd sinds december 2019 over een tijdelijke weg langs de dijk geleid. Op deze weg gold een lagere maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

De dijk is nu vijf meter hoog. Dat is bijna twee keer zo hoog als voor de werkzaamheden. Die waren nodig, omdat er in de toekomst bij hoog water in de IJssel via de bypass bij Kampen veel extra water in het Drontermeer terecht kan komen.

Nog niet alle werkzaamheden bij de dijk zijn klaar. Op 1 juni wordt de Stobbenweg op de Drontermeerdijk aangesloten. Volgens opdrachtgever Waterschap Zuiderzeeland zullen voor de zomervakantie bijna alle werkzaamheden op en rondom de dijk zijn afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel