In de file voor een bruiloft

SWIFTERBANT • Zo 2 mei 2021 | 17:23 • Zondag 2 mei 2021 | 17:23

Hoe maak je van je bruiloft in coronatijd toch een spetterende dag? Dorien en Benjamin Catsburg hebben daar een oplossing voor gevonden door er een drive-through feestje van te maken. De twee traden afgelopen vrijdag in het huwelijk en nodigden 240 gasten uit. Geheel binnen de coronaregels.

Het paar maakte het afgelopen jaar meerdere plannen voor hun bruiloft. Steeds opnieuw werden ze door veranderende coronamaatregelen tegengewerkt. Ook hun vrienden Jim en Charlotte Wongobe die ceremoniemeesters waren, werden er gek van: "Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt: het wordt een drive-through, helemaal coronaproof."

Maanden regelwerk
De ouders van de bruid stelden hun erf in Swifterbant beschikbaar, en het stel ging met hun vrienden aan de slag. "We zijn een paar maanden intensief bezig geweest om alles goed te regelen", aldus Jim Wongobe. De gasten werden uitgenodigd in tijdslots, moesten in de auto blijven en kregen een heel programma voorgeschoteld.

Experience
Zo reden vrijdagavond meer dan 100 auto's door de drive-through, voor een 'experience' die zo'n drie kwartier duurde. Na een hapje en een drankje ging het langs een fotogalerij, waar de gasten het leven van het bruidspaar aan zich voorbij zagen trekken. Na een rondje door de disco en een fotomomentje was daar het hoogtepunt: een meet-and-greet met het bruidspaar. Drie minuten mocht dat duren, anders kwam het tijdschema in de knel en werd de file wachtende auto's te lang.

Vrienden
"Hier kan geen gewone bruiloft tegenop", aldus een van de enthousiaste gasten. "Probeer dit maar eens te evenaren als je binnenkort gaat trouwen." Het bruidspaar was vooral verbaasd dat alles zo op rolletjes verliep. "Dat het allemaal zo werkt als we bedacht hebben, dat is gewoon onwerkelijk. Maar we worden dan ook geholpen door een fantastisch stel vrienden en familie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel