Onderzoek naar sporten met een beperking

LELYSTAD • Ma 3 mei 2021 | 15:24 • Maandag 3 mei 2021 | 15:24

Sportservice Flevoland is gestart met het onderzoek Onbeperkt in beweging in Flevoland. Het is een onderzoek naar het beweeggedrag en de sportwensen van mensen met een beperking in Flevoland.

De organisatie roept alle Flevolanders met een beperking op de vragenlijst in te vullen. Dat kan online. Om een gedrukte versie aan te vragen, kan een mailtje gestuurd worden.

Sportaanbod verbeteren
De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het sporten en bewegen voor mensen met een beperking lokaal te verbeteren. Maarten van Erp van Sportservice Flevoland legt uit waar het dan om gaat: "Dit kan inhouden: het verbeteren van sportaanbod of sportaccommodaties, maar ook op het gebied van begeleiding en het kiezen van hulpmiddelen." In september of oktober moeten de resultaten van het onderzoek bekend zijn. Meedoen kan tot eind juni.

Concrete acties
Het onderzoek wordt sinds 2012 iedere drie jaar gehouden. Naar aanleiding van de eerdere onderzoeken zijn verschillende concrete acties ondernomen. Van Erp: "Zo hebben wij geïnvesteerd in het zichtbaarder maken van het sportaanbod in Flevoland. Het complete aanbod is nu te vinden op het landelijke platform Uniek Sporten. Daarnaast zijn er steeds meer sportaanbieders met speciaal aanbod bijgekomen en is er geïnvesteerd in sportaanbod voor diverse doelgroepen. Ook hebben Flevolandse gemeenten in hun beleid meer aandacht voor de inclusieve samenleving."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel