Taakstraf voor Almeerder voor betrokkenheid bij fraude op stadhuis

ALMERE • Di 4 mei 2021 | 15:28 • Dinsdag 4 mei 2021 | 15:28

De rechtbank in Lelystad heeft een 35-jarige Almeerder dinsdag veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 75 uur. De man was volgens de rechter betrokken bij een fraudezaak, waarbij een uitzendkracht op het stadhuis van Almere in 2011 en 2012 ten onrechte loonkostensubsidie uitkeerde.

Deze vrouw uit Bussum werd vorig jaar al voor haar aandeel veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur. Ze bekende dat ze onder druk van haar criminele vriend arbeidsovereenkomsten vervalste voor twee bedrijven. Die kregen daardoor in totaal ruim 42.000 euro uitbetaald.

Van geen kwaad bewust
De 35-jarige Almeerder was één van de ondernemers die daar willens en wetens geld van zou hebben ontvangen. Bij hem zou het gaan om bijna twintigduizend euro. Hij vertelde eerder bij de politie zich van geen kwaad bewust te zijn.

Maar de officier van justitie geloofde daar niet zoveel van en eiste twee weken terug de 75 uur taakstraf voorwaardelijk. Zij vond ook een schadevergoeding van bijna twintigduizend euro op zijn plaats.

Voorwaardelijke straf
De rechtbank vond de voorwaardelijke straf passend, omdat de zaak al zo oud is. Het schadebedrag werd verlaagd naar bijna vijfduizend euro, omdat er in totaal vier mensen betrokken waren bij de fraude. De Almeerder hoeft daarom alleen een kwart van het totaalbedrag terug te betalen.

Al wordt het nog lastig om dat geld terug te krijgen. Sinds 2015 ontbreekt ieder spoor van hem. De rechtszaak in Lelystad werd dan ook zonder hem of een advocaat afgehandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel