'Wij houden van kamperen, niet van creperen'

LELYSTAD • Di 4 mei 2021 | 17:23 • Dinsdag 4 mei 2021 | 17:23

Het is meivakantie, nog geen tien graden en het regent. Is het dan nog wel vol te houden op de camping? Op Stadscamping Buytenplaets Suydersee in Lelystad waait het behoorlijk. Het regent en iedereen zit binnen of heeft de regenjas aan, maar de gasten vermaken zich toch.

Een jong stel met twee kinderen gaat voor de eerste keer kamperen en dan dit. "We zitten er niet mee en maken er iets moois van", zegt de man. Twee kinderen staan er een beetje beteuterd bij met laarsjes aan. Even later springen ze met z'n allen in een van de vele plassen water op het terrein.

Campinghouder Piet Roskam had toch liever een zonnetje gehad nu iedereen vrij is. Roskam: "Het is inderdaad geen mooi weer voor de meivakantie maar echte kampeerders weten dat het niet de hele dag regent." Er zijn ook campinggasten die de bui al zagen hangen en een kacheltje hebben meegenomen tegen de kou. "Vooral voor 's-avonds lekker, als het kouder wordt." Maar ook nu gaat er een blok hout in de kachel. "Gezellig toch? Dit hebben we thuis niet."

'We gaan'
Maar niet alle gasten hebben het zo op met wind, regen en kou. "We houden het voor gezien," zegt een man die net twee grote tassen in de auto geladen heeft. Op de deur van de camper staat de tekst 'Pluk de dag vier het leven'. "Maar die gaat er zo af", zegt hij. Echte doorzetters zijn het niet. "Nee dat klopt", lacht de man "Wij houden van kamperen. Niet van creperen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel